bakgrundsbild
AKTUELLT
Bloggat av kungliga bibl.

Lån eller omlån, något att tänka på

Läs mer »


Rapport om skolbibliotek som pedagogisk resurs

Läs mer »


Bloggat av kulturrådet

Nyhet: Kulturrådet och Tillväxtverket beviljar stöd till kulturexport

Läs mer »


Nyhet: NEW SWEDISH BOOKS UTE NU

Läs mer »


Senaste Tweets


Fler tweets

Valet 2014

Skrivet av: AnjaL 2014-09- 9

Slutspurt i dessa valtider – vet du ännu inte hur du ska rösta? Kanske vill du veta mer hur de politiska partierna ligger till inom kulturområdet?

Svensk biblioteksförening har publicerat svaren på sin enkät till riksdagspartierna inför valet i höst så här skriver de på sin webbplats:

 – Biblioteket är ditt. Men det är riksdagen som avgör om biblioteken kan ge dig fri tillgång till kunskap, information och kultur även i framtiden. Därför är bibliotek en politisk fråga. I riksdagsvalet har du makt att ta ställning, säger Niclas Lindberg, generalsekreterare i Svensk biblioteksförening.

De åtta riksdagspartierna har fått möjligheten att svara på åtta frågor som har betydelse för svenskt biblioteksväsendes användare.

Riksdagspartierna har agerat i andra frågor än de som Svensk biblioteksförening frågar om. På riksdagens webbplats finns motioner, interpellationer och frågor som rör bibliotek.
– Vi har frågat de åtta riksdagspartierna för att underlätta för dig. Vi vill att du ska ta ställning. Och när du har bestämt dig så finns det många bibliotek där du kan förtidsrösta, avslutar Niclas Lindberg, generalsekreterare i Svensk biblioteksförening. (hämtad 2014-09-09)
 

Svensk biblioteksförenings guide inför riksdagsvalet.