bakgrundsbild
AKTUELLT
Bloggat av kungliga bibl.

Lån eller omlån, något att tänka på

Läs mer »


Rapport om skolbibliotek som pedagogisk resurs

Läs mer »


Bloggat av kulturrådet

Nyhet: Kulturrådet och Tillväxtverket beviljar stöd till kulturexport

Läs mer »


Nyhet: NEW SWEDISH BOOKS UTE NU

Läs mer »


Senaste Tweets


Fler tweets

Samtala om böcker

Skrivet av: Lillemor Engholm Guy 2015-10- 6
Boksamtal regbib

Hur får man barn att läsa och förstå det man läser? Och vuxna för den delen? Den brittiske författaren Aidan Chambers har arbetat med lärare och bibliotekarier kring dessa frågor och samlade erfarenheterna i boken ”Böcker inom oss – om boksamtal”.

Den 12 och 15 oktober kommer 190 bibliotekarier och andra medarbetare på Götabiblioteken att lära sig Aidan Chambers samtalsmodell. Föreläsare är  författaren Katarina Kuick som också har översatt Chambers bok till svenska.

Kursen ingår i den satsning som Götabiblioteken driver i projektet Läsvågen. Läsvågen är en del av den läsluststrategi som Götabiblioteken beslutade om i januari och som är vägledande för de kommande årens arbete. Den innebär att Götabiblioteken ska utöka samarbetet och fokusera på det läsfrämjande arbetet. I Läsvågen lyfter vi fram cirkeln som metod för läsning, skrivande, samtal, berättande och litterär gestaltning.

Biblioteken ska också utvecklas som mötesplats i samarbete och dialog med såväl den enskilda läsaren som offentliga förvaltningar, folkbildning och civilsamhället.

I allt detta har samtal om böcker en central plats. Om du är intresserad för egen del att veta mer om samtalsmodellen har du möjlighet att anmäla dig till till kursen som ges i  Mjölby den 12 oktober kl. 14.00-17.00 eller Motala den 15 oktober kl. 14.00-17.00. Anmälan sker på http://www.lansbibliotek.ostsam.se/kalender