bakgrundsbild
AKTUELLT
Bloggat av kungliga bibl.

Lån eller omlån, något att tänka på

Läs mer »


Rapport om skolbibliotek som pedagogisk resurs

Läs mer »


Bloggat av kulturrådet

Nyhet: Kulturrådet och Tillväxtverket beviljar stöd till kulturexport

Läs mer »


Nyhet: NEW SWEDISH BOOKS UTE NU

Läs mer »


Senaste Tweets


Fler tweets

Dags igen för Get Online Week, 23-29 mars

Skrivet av: Kira Berg 2015-03-20
Gow 2015

121 aktörer har anmält sitt intresse för att vara med i Get Online Week (GOW) 23-29 mars i Sverige, nytt rekord. GOW är en EU-kampanj för att få fler människor att använda internet.
I Östergötland deltar biblioteken i Mjölby, Skänninge, Mantorp, Motala, Linköping, Skäggetorp, Ekholmen, Ljungsbro, och Norrköping. En mängd aktiviteter erbjuds medborgarna.

Mjölby bibliotek tjuvstartar redan lördagen den 21 mars med en digital lekstuga bl a erbjuder man busenkel programmering från 7 år, digital sagostund med I-pad, 3-6 år, testa tv-spel på storskärm, från 7 år, en föreläsning på temat Behöver mormor uppgraderas?  Morgontidning som taltidning och en analog spelhörna för anti-digitala. Mjölby erbjuder någon aktivitet varje dag måndag-fredag .

På Skänninge  bibliotek har man drop in för teknikbekymrade på måndagen och samma aktivitet erbjuds på Mantorps bibliotek på onsdagen.


Motala bibliotek har drop-in måndag-torsdag samt bokade datorhandledningar på tisdag.


Linköpings stadsbibliotek där kan man upptäcka bibliotekets tjänster på webben på måndag, Lära sig mer om internet tillsammans med föreningen Seniornet på tisdag, Tänk först och dela sedan – Säkerhet, etikett och källkritik på Internt på onsdag.


Till Ekholmens bibliotek kan man komma på tisdagen och fredagen för att lära sig mer om att låna e-böcker.


I Skäggetorp på måndag och torsdag kan man fråga om datorer och internet - Supportstugan, Swedbank, Biblioteket och Medborgarkontoret .


På Ljungsbro bibliotek kan du boka individuell handledning och konsumentvägledaren ger tips och råd om du funderar på att handla via internet. Medborgarkontor City har drop-in tisdag och torsdag.


På Norrköpings stadsbibliotek kan du få hjälp med att komma igång med internet och e-tjänster på måndagen. Lära dig att hitta rätt på nätet på tisdag. Drop in på onsdag, fånga vardagen med din surfplatta på torsdag och drop in på fredag.
För att veta vilka tider allt detta händer ta kontakt med ditt bibliotek eller besök bibliotekets hemsida.


Välkommen