bakgrundsbild
AKTUELLT
Bloggat av kungliga bibl.

Lån eller omlån, något att tänka på

Läs mer »


Rapport om skolbibliotek som pedagogisk resurs

Läs mer »


Bloggat av kulturrådet

Nyhet: Kulturrådet och Tillväxtverket beviljar stöd till kulturexport

Läs mer »


Nyhet: NEW SWEDISH BOOKS UTE NU

Läs mer »


Senaste Tweets


Fler tweets

Läsvågen

Skrivet av: Kerstin 2014-12-16

Snart kommer Läsvågen, Götabibliotekens gemensamma projekt för läslust och eget skrivande har fått 500 000 kronor från Kulturrådet.

"Läsvågen – läslust på Götabiblioteken. Länsbiblioteket har beviljats medel för ett nytt projekt som startar under 2015. Målet är att med läsaren i fokus, ta fram olika koncept kring läsande- och skrivande på Götabiblioteken, i det fysiska rummet och digitalt.

Det kan handla om allt från bokklubbar, boksnack, boksamtal och bokkedjor för barn till ”resecirklar” för vuxna på Östgötapendeln. Biblioteken vill utvecklas vidare som mötesplats och möjliggörare i samarbete och dialog med såväl den enskilda läsaren, som offentliga förvaltningar, folkbildning och civilsamhället."

Götabiblioteken samarbetar redan tidigare kring bibliotekssystem, bibliotekskataloger och den gemensamma webben. Infrastrukturen är grundad och nu vill biblioteken gå vidare och utveckla bibliotekens läsfrämjande verksamhet tillsammans. Detta har hela tiden varit ett utvecklingsmål.

Genom att testa och ta fram olika koncept för cirklar ökar möjligheterna att kraftfullt marknadsföra läsningens betydelse och erbjuda regionens invånare möjligheter till samtal kring litteratur och läsning.